Kontakta oss
Kundservice
Hitta din säljare

Logga in för att se din säljare.

Är du inte redan kund hos oss, tryck här för att ansöka om ett kundkonto.

Bli kund hos oss

Eller så ansöker du om att bli kund hos oss genom att trycka här

Premiär för nytt sortiment brandsläckare helt fria från PFAS! 

Med ett helt nytt PFAS-fritt sortiment av brandsläckare tar GPBM Nordic med varumärket CGS täten i den gröna omställningen.

PFAS är ett ämne som även är känt som en ”evighetskemikalie” eftersom det är omöjligt att bryta ner det när det väl har hamnat i naturen. Även om lagstiftningen ännu inte trätt i kraft vill vi vara dem som driver den gröna utvecklingen framåt och som står längst fram i ledet för att leda hela branschen mot en mer hållbar framtid. 

Vår utfasning av släckare innehållande PFAS är redan i full gång sedan början av september. Som första leverantör erbjuder vi ett komplett sortiment av miljövänliga brandsläckare för alla situationer, som samtliga är PFAS-fria. Här ingår bland annat rena vattensläckare, X-Fog, vatten med tillsats och en PFAS-fri skumsläckare.

Dessutom finns en serie brandsläckare baserad på släckmedlet AVD, som är avsedd för brand i litiumjonbatterier. AVD bygger på mineralet vermikulit och är helt miljövänligt. AVD är dessutom den enda produkten på marknaden som har en vertikal vidhäftning, vilket gör att den inte rinner av som vatten, utan skapar en fast yta som kapslar in brandhärden och släcker branden. 

Våra gröna symboler

För att förtydliga miljöklassificeringen på våra brandsläckare har vi valt att visualisera detta med hjälp av två symboler.

cgs-pfas-free

PFAS- och tensidfri släckare. Det bästa miljövalet.

cgs-pfas-free-svart

PFAS-fri släckare. Den här släckaren är helt fri från PFAS.

Rätt släckare på rätt plats: ReThink!

Vi förespråkar att man ska placera rätt släckare på rätt plats. Med det menar vi att i alla de offentliga miljöer runt om i Sverige där det idag sitter en skumsläckare som innehåller PFAS bör man omvärdera och säkerställa behovet i varje individuell miljö.


För att minska risken att personer ofrivilligt kommer i kontakt med PFAS, och för att slippa ytterligare PFAS-kontaminering i samhället, anser vi att man bör byta ut dessa skumsläckare mot andra PFAS fria släckmedel. På så vis gynnar man miljön samtidigt som man inte kompromissar med säkerheten.


Vårt nya, gröna, släckarsortiment!

Vattensläckare

Vatten är ett rent och miljövänligt släckmedel och det bästa valet där miljöhänsyn betonas. Vattensläckare används vid släckning av klass A-bränder i fasta organiska material som trä, papper och textilier. Lämplig för användning i utrymmen där man vill undvika efterskador från avsiktlig eller oavsiktlig användning av skum eller pulver.

X-Fog handbrandsläckare

X-Fog handbrandsläckare är 100% tensidfri, har hög släckeffektivitet, gediget återantändningsskydd och en mycket stark miljöprofil.  Brandsläckaren X-Fog är en fullgod ersättare till skumbrandsläckare i nästan alla miljöer. Med sin unika miljöneutrala vätska har X-Fog inte några skadliga effekter på hälsa eller miljö - ett helt miljövänligt släckmedel.

AVD handbrandsläckare

En litiumjonbrand är mycket svårsläckt då traditionella släckmedel är mer eller mindre verkningslösa. Släckmedlet AVD har visat sig vara det mest effektiva medlet för att släcka bränder i litiumjonbatterier. Med hjälp av en vattenbaserad samling av små flagor av vermikulit bildas ett täckande skikt som kan liknas med ett keramiskt skal som kyler ner branden. Tekniken är ett stort framsteg som minskar ett växande problem i samhället.