Easy to do business with

About GPBM Nordic - Italy - France

Om GPBM Nordic 

Allt började med en låda knappceller

År 1985 registrerade tre vänner bolaget Cebon. I sann entreprenörsanda började de sälja knappceller från ett tonårsrum i västra Sverige, något som visade sig vara starten på en hittills 30 år lång framgångsresa. Idag är Cebon moderbolaget till GPBM Nordic, GPBM Italy och GPBM France.

Redan 1988 blev GP Batteries (GPI) bolagets batterileverantör. Det nära samarbetet med GP Batteries har gjort det möjligt för oss att bli en stor och viktig aktör på marknaden för alkaliska och laddningsbara batterier både på konsumentmarknaden och inom industrin. Idag är GP Batteries en av delägarna i GPBM, och vi är stolta över att än idag vara uppbackade utav en av världens mest framgångsrika tillverkare av batterilösningar.

Längs vägen har brandsäkerhetsprodukter blivit en viktig del av vår verksamhet. Sedan 1991 har vi, genom Nordens marknadsledande varumärke inom brandsäkerhet Housegard, skapat trygghet i hundratusentals hem. Vi har sålt fler brandsläckare till konsument än några andra aktörer på den nordiska marknaden och vårt produktsortiment kännetecknas av hög kvalitet och tillförlitlighet.

Under åren har vi samlat på oss gedigen kunskap och erfarenhet som har bidragit till vår starka position på den industriella marknaden där vi genom vår industridivision, som med hög kompetens och starkt lösningsorienterat fokus haft många framgångsrika projekt inom skräddarsydda energilösningar och förnybar energi.

Idag har vi kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Frankrike och Italien. Huvudkontor och nordiskt lager ligger i Göteborg. GPBM Nordics omsättning uppgår till cirka 600 miljoner kronor och bolaget sysselsätter drygt 115 anställda.

 


 

Så mycket mer än en leverantör

Vi är enkla att göra affärer med. Vissa kanske säger att det är ett vågat uttalande, men för oss är det en självklarhet. Vi vill göra det enkelt för dig att sälja våra produkter och genom det även underlätta för slutanvändaren, oavsett om produkten används för privat, professionellt eller industriellt bruk. Enkelhet är någonting som genomsyrar hela vår verksamhet, från produktutveckling till försäljning och marknadsföring.

”Easy to do business with”

Med vår expertis i de områden vi är verksamma och dina effektiva säljkanaler vet vi att vi kan fortsätta växa tillsammans. Därför strävar vi alltid efter att göra vår gemensamma affär större och bättre genom att tillföra mervärde.

Vi arbetar dagligen med research, produktutveckling, kontroller, tester och allt annat förarbete som krävs för att kunna placera en riktigt bra produkt på marknaden. Med ett globalt nätverk och lokal förståelse följer vi produkten från fabrik till konsument och tillför mervärde i alla led längs vägen. Från och med din första kontakt med oss kan du vara säker på att du får den support du behöver. Vi gör det tunga jobbet, för att du ska kunna fokusera på din försäljning.

För oss är en bra organisationsstruktur en viktig nyckel till framgång. Vår organisation består av personer med lång erfarenhet och stor kunskap inom våra områden, personer med ett innovationstänk, ingenjörer, kreatörer och problemlösare för att bara nämna några. Med en väl fungerande intern såväl som extern kommunikation och rätt kompetensmix ser vi till att varje projekt genomförs av de personer som vi vet kan få projektet att uppnå sin fulla potential.

 


 

Våra varumärken

Med 35 års erfarenhet av design, marknadsföring och försäljning av produkter inom områdena batterier och laddutrustning, belysning och brandsäkerhetsprodukter har GPBM Nordic skapat en stark position på såväl konsument- som industrimarknaden med bl.a. varumärkena GP Batteries, GP PowerBank, GP Lighting, Housegard, CGS och Firephant.